16. Ulusal Üniversite Oyunları’nın gerçekleştirileceği Gaoundere Üniversitesi kampüsünde Bursalı tekstil firması Vardarlar’ın sponsor olduğu kuyunun açılışı Yuksek Ögretim Bakanı Prof. Jack Fame Ndongo ile Genclik ve Spor Bakanı Adoum Gargoum tarafından yapıldı. Açılış töreninde ayrıca Belediye Başkanı Hamadou Dawa, 2 eyalet valisi, 10 üniversitenin rektörü ve çok sayıda bürokrat hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Yuksek Ögretim Bakanı Prof. Jack Fame Ndongo, 16. Ulusal Üniversite Oyunları’na katkı amacıyla yaptırılan kuyu nedeniyle Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür etti.

CUMHURBAŞKANI GÜL’Ü ZİYARET ETMİŞTİ

Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya'nın Türkiye ziyareti ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmelere değinen Bakan Fame, Türk okulu Amity İnternational Kolej aracılığıyla eğitime, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla da sosyal alanda yapılan katkılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Fame, konuşmasının ardından tulumbadan çektiği suyu avuçlarıyla içerken objektiflere poz verdi.

19 bin öğrencinin yararlanacağı kuyunun açılışından sonra 16. Ulusal Üniversite Oyunları’nın startı verildi.

Kamerun’da, ülkedeki ölümlerin yüzde 15'ini susuzluk ve suya bağlı hastalıklardan kaynaklanıyor. İçilebilir su ihtiyacını karşılayabilmek için ülke genelinde yeni kuyulara ihtiyaç duyuluyor.

TÜRKİYE KAMERUN İLİŞKİLERİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mart ayında Türkiye’ye resmî bir ziyaret gerçekleştiren Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya ile birçok önemli anlaşmaya imza atmıştı.

Türkiye ile Kamerun arasında sağlam ve sürdürülebilir ilişkilerin temelini oluşturan anlaşmalar şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Başkanlığı ile Kamerun KOBİ, Sosyal Ekonomi ve El Sanatları Bakanlığı arasında Mutabakat Muhtırası, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Kamerun Radyo Televizyon Kurumu (CRTV) Arasında İkili İşbirliği Protokolü (Televizyon Alanında), Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Kamerun Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Arasında Diplomasi Eğitimine, Bilgi ve Belgelerin Değişimine İlişkin Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kamerun Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kamerun Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji ve Hidrokarbon Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kamerun Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Madenler Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kamerun Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Denizcilik Anlaşması
Editör: Haber EDİTÖR