Bakan Çavuşoğlu, Ağlasun ilçesinde partisinin seçim ofisinin açılış törenine katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, hükümetin bugün Türkiye'nin her şehrinde çok güzel hizmetler yaptığını söyledi.
Artık herkesin sağlıkta birinci sınıf insan hizmeti aldığını ifade eden Çavuşoğlu, "Artık herkes devletin güvencesinde. Vatandaşlar, hamile kadınlar, çocuklar, öğrenciler, engelliler, yaşlılar... Bugün Türkiye'de yaşayan her bir vatandaş kimseye muhtaç olmadan devlet güvencesinde" diye konuştu.

"Çok şükür ülkemiz bugün dünyanın en saygın ülkelerinden bir tanesidir" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Şu anda dünyanın en büyük 16'ncı ekonomisidir. Avrupa'nın da 6'ncı büyük ekonomisidir. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Allah izin verirse dünyanın en büyük 10 ekonomisi, Avrupa'nın da en büyük 3 ekonomisinden biri olacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin bugün insani yardımlarda dünyada birinci sıraya çıktığını anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun sesiyiz. Nerede bir yardıma ihtiyaç varsa ihtiyaç duyan insan varsa bir millet varsa onun yanındayız, destekçisiyiz. Nerede bir aç, susuz varsa insani yardımları ilk götüren ülke Türkiye oluyor. Nerede bir felaket olsa oradaki yaraları sarmak için ilk koşan ülke Türkiye oluyor. Bugün dünyanın neresinde bir soydaşımız varsa yanındayız. Nerede bir akraba topluluğumuz varsa yanındayız. Atalarımız nerede bir miras bıraktıysa gidip onları buluyoruz ve imar ediyoruz, restore ediyoruz."

Ulaşım konusunda yaptıkları çalışmalardan bahseden Çavuşoğlu, "Afyon'dan Burdur'a, Burdur'dan Bucak'a, Bucak'tan Antalya'ya yeni bir otoban yapıyoruz. Aynı zamanda hızlı tren çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz 2023. Fakat daha erken süreye alarak hızlı treni Bucak ilçesinden geçireceğiz" ifadesini kullandı.
Editör: Haber EDİTÖR