18 Temmuz’da saat 12.00 sıralarında Konaklı Mahallesi’ndeki evinde yalnız yaşayan Bozkurt, cep telefonuyla arandı. Telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişi, Bozkurt’a kimliğinin kullanılarak banka hesabından para çekildiğini belirterek durumu çözmek için yardım istedi. Dolandırıcı, bir operasyon yürüttüğünü iddia ederek Bozkurt’tan kredi çekmesini ve parayı belirttiği hesaplara göndermesini söyledi.
Bozkurt, dolandırıcının güvenlik güçleri adına konuştuğunu ve bir operasyon yönettiğini öne sürmesi üzerine, bankalardan üç farklı kredi çekti. Toplamda 269 bin lirayı bir araya getiren Bozkurt, bu parayı verilen hesap numarasına aktardı. Ancak kısa süre sonra dolandırıldığını anlayarak Alanya Jandarma Komutanlığı’na başvurdu ve şikayette bulundu.
Jandarma, Bozkurt’un ifadesini alarak olayla ilgili soruşturma başlattı. Bozkurt, dolandırıcının yönlendirmeleriyle yaptığı tüm para transferlerinin dekontlarını bankalardan alarak jandarmaya teslim etti. Bu belgeler, jandarma tarafından savcılığa iletildi.
Nejat Hüsnü Bozkurt yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Telefonum çaldı ve beni arayan kişi devletin güvenlik gücü olduğunu söyledi. 6 aydır gizli bir operasyon içerisinde olduklarını ve benden yardım istediklerini belirtti. Devletimize yardımcı olmak amacıyla ne yapabileceğimi sordum. Kendisi devletin güvenlik gücü olduğunu ve gizli bir operasyon yürüttüklerini iddia etti. Emekli maaşımı aldığım bankadan 100 bin lira kredi çektim ve diğer bankadaki hesabıma aktardım. Oradan, verdiği IBAN numarasına parayı transfer ettim. Daha sonra başka bir bankadaki hesaplarımı aktif hale getirerek 140 bin ve 53 bin lira daha kredi çektim. Toplamda 269 bin lirayı dolandırıcının verdiği IBAN numarasına aktardım. Dolandırıldığımı anladığımda jandarmaya koştum, ifademi verdim ve dekontları teslim ettim. 70 yaşındayım ve sadece emekli maaşımla geçiniyorum.”
Jandarma, olayla ilgili olarak araştırmalarını sürdürürken, vatandaşları benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.