2 Mayıs günü Türkiye Alzheimer Derneği ile Şişli Belediyesi ortaklaşa çok önemli bir olayı gerçekleştirdi.
Alzheimer Gündüz Yaşam Evi çok önemli bir görevi üstlendi. İki başkan Prof. Dr. Murat Emre ve Mustafa Sarıgül'den Allah razı olsun.
4 Mayıs akşamı Beyoğlu'nun sempatik konser salonu Jolly Joker Balans'ta bir genç kız görücüye çıktı. İsmi Kendi... Herhalde geçek ismi değil. Kendi'de birkaç şarkıcının karışımı var. Sıla, Gülşen, Meyra ve Hande Yener ve bilumum rockçı kızlardan serpiştirme... Albümü için çok para harcadığı belli. Müzikler çok iyi ama bu kadar işte... Özelliği yok. Kendi de iyi bir müsamere şarkıcısı. Keşke harcadığı para ile başka şeyler alsaydı.
6 Mayıs akşamı Sultanbeyli'de şiir rüzgarı esti. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin şiire çok meraklı. Kültür, sanat etkinliği kapsamında şiir çok önemli yer tutuyor. 4. İstanbulensis Şiir Gecesi büyük ilgi gördü. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki geceyi Sıddık Ertaş sundu.
5-6-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul Radyosu'nda gerçekleşen TRT Belgesel Ödülleri Şöleni için söylenecek tek cümle var, emeği geçen herkesi kutluyorum. Ağzını açınca "Ben zaten magazin izlemem. Sadece TV'de belgesel izlerim" diyenler şenlikte yoktu. Oysa dünyanın en popüler belgesel filmleri ayaklarına geldi. Bari, TRT Belgesel ve HD kanalında yayınlananları izlesinler. TRT, binlerce sinema meraklısı gence umut verdi. Seneye bakın siz belgesel şenliğine...
8-9-10 Mayıs günlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde çok anlamlı toplantılar vardı. Çünkü İstanbul Uluslararası Çocuk ve Kent Sempozyumu yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın konuşması ile açılan sempozyuma katılım da yüksek oldu. Derneğin kurucu başkanı olan Ayşenur Özturanlı gelecek için çok faydalı projeler üretmiş. İnşallah hepsi zamanı gelince gerçekleşir.
Karaman'ın tarihi Türk dili misyonu
10 Mayıs Türk Dili Bayramı giderek büyüyor. Çıkış noktası şirin ilimiz Karaman'ı aştı tüm Türkiye'ye dağılıyor. Geçen gün Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan Türk Dil Treni bunun simgesi... Bilecik, Eskişehir'e uğradıktan sonra Karaman'a ulaştı. İçinde yurdun dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri var. İstanbul valisi ve belediye başkanı törenle uğurladı. Bunlar Karaman treninin önümüzdeki yıl daha önemli işler yapacağını anlatıyor. Türkçe'yi özümsemiş, asla vazgeçmeyen Türk insanları için... Madem sırası geldi, üç satır da tarihsel önemini anlatayım.
13 Mayıs 1277'de Karamanoğlu Mehmet Bey diyor ki: "Bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, mecliste ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmayacak..." Bu ferman Anadolu'da Türkçe'nin resmi dil olması demektir. Anadolu halkı 734 yıldır Türkçe'yi resmi dil olarak kullanıyor. Kutlamalar sırasında en çok hoşuma giden olay, besteci-piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun öğrencilerin arasında olması. Ve İstanbul, Bilecik, Eskişehir ve Karaman'da konser vermesi...
Uluslararası Mizah Festivali, 12-15 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenleniyor. Aklınızda bulunsun. Beyoğlu Garaj'da açılışı yapıldı. Davetiyesinde, "Hayatın stresinden biraz olsun sıyrılmak ve doya doya gülmek için açılış etkinliğimize katılın" demişler. Uluslararası Mizah Festivali'ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Bakanlığı destek çıkıyor.