Bakanlığın açıklamasında, Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu'nun virüsü taşıyan sivrisineklerin sokmasıyla bulaşan viral bir hastalık olduğu ifade edildi. Hastalığın genellikle mevsimsel olup yaz boyunca ve sonbaharın erken dönemlerinde görüldüğü vurgulandı. "2024 yılında 6 kişide tespit edilmiştir. Hastalarımızın takip ve tedavilerine devam edilmektedir," şeklinde bilgi verildi.

SAĞLIK-SEN'DEN ESNEK ÇALIŞMA SİSTEMİ VE İLAVE İZİN ÇAĞRISI SAĞLIK-SEN'DEN ESNEK ÇALIŞMA SİSTEMİ VE İLAVE İZİN ÇAĞRISI

Sağlık Bakanlığı, sosyal medya hesaplarından yaptığı uyarıda, hastalığın görüldüğü bölgede yaşayan veya bu bölgelere seyahat eden kişilerin dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Batı Nil Virüsü'nden korunmak için temel yaklaşımın sivrisinek sokmalarından kaçınmak olduğu ifade edilerek, seyahat eden vatandaşların bakanlığın yayımladığı seyahat talimatlarına uymaları gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Batı Nil Virüsü'nün bulaştığı kişilerin yüzde 80'inde herhangi bir belirti görülmediği, hastaların yaklaşık yüzde 20'sinde ise ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, halsizlik, iştahsızlık, lenf bezlerinde şişlik, bulantı-kusma ve ciltte dökülmelerin görüldüğü kaydedildi. Hastanın iyileşme süresinin yaklaşık 1 hafta olduğu belirtildi.

Vatandaşların, Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu için riskli ülkeleri öğrenmek amacıyla seyahat sağlığı merkezlerine veya 444 77 34 numaralı seyahat sağlığı hattına başvurabilecekleri ifade edildi. Bakanlık, sürecin hassasiyetle takip edilmekte olduğunu ve güncel gelişmeleri kamuoyuna duyuracaklarını belirtti.

Editör: Haber Editör